Recept lovaknak:
Répás golyók:
1 csésze zabliszt
1 csésze fehér liszt
1 csésze reszelt sárgarépa
1 tk só
1 tk cukor
1 tk kukoricaolaj
1/4 csésze víz
1/4 csésze melasz (bioboltokban kapható, de cukorsziruppal, illetve mézzel is helyettesíthető)
Így készül:
A hozzávalókat a fenti sorrendben keverd össze. Formálj a tésztából kis golyókat, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 174°C-ra előmelegített sütőben (gázsütőben 2. fokozat) 15 perc alatt szép aranybarnára sül. :D
Pónisüti:
2 sárgarépa
2 csésze víz
1 tk só
9 csésze fehér liszt
4 tk vaníliás cukor
6 csésze zabliszt
Így készül:
Darabold fe a sárgarépát, őntsd rá a vizet, és add hozzá a sót. Szórd bele a lisztet,keverd el. Most jöhet a vaníliás cukor és a zabliszt. Alaposan gyúrd össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 175°C-ra előmelegített sütőben(gázsütőben 2. fokozat)10percig süsd. :D
Lósaláta:
sárgarépa
alma
fejes saláta
zab méz
Így készül:
Darabold fel apróra a sárgarépát, almát; a salátaleveleket tépkedd össze. Keverd el egy kevér mézzel és zabbal.
Darás szendvics:
2 szelet fehér kenyér
kevés víz
1 alma
1 narancs
1 csésze búzadara
Így készül:
Keverd el a darát annyi vízzel, hogy kenhetőlegyen. Kend a kenyérre. Halmozz a tetejére narancs- és almagerezdeket, majd fedd be a másik szelet kenyérrel.
Ropogtatni való:
2 puffasztottrizs-szelet
4 alma
2 sárgarépa
Így készül:
Reszeld le az almát és a répát, majd keverd össze. A masszát kend a rizsszeletre, és borítsd rá a másikat.
Pónimüzli:
1 csésze gyümölcsös müzli
kevés rostos gyümölcsöslé
1 alma
2tk méz
Így készül:
Öntsd a gyümölcslevet a müzlire. Várd meg míg a gabona magába szívja a folyadékot. Szeleteld fel az almát, és add hozzá a müzlihez. Csorgasd rá a mézet, és alaposan keverd el.
Mézes süti:
1 csésze teljes kiőrlésűbúzaliszt
3/4 csésze zabliszt
20 dkg méz
víz
Így készül:
Keverd át a hozzávalókat, s adj hozzá annyi vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapj. Ha túladagolnád, szórj még rá egy kevés lisztet. Nyújtsd ki a tésztát, és szaggas ki belőle neked tetsző formákat. Helyezd őket egy sütipapírral bélelt tepsibe, és 175°C-on süsd míg a tészta kemény nem lesz - de vigyázz, meg ne égjen!